Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag bara undrar


Stolta svenskar?

Vi tror vi har det så bra i Sverige
hur kan det då komma sig
att så många tar livet av sig
skär sig i armar och ben
bränner hål på sin hud
klagar, beklagar och surar

Vi tror att Sverige är så perfekt
hur kan det då komma sig
att så många super skallen av sig
från morgon till kväll
slår sina nära och kära
och övergreppar sina barn

Vi ska vara stolta i Sverige
hur kommer det då sig att vi inte vågar
att vi sänker våra blickar så fort vi ska höras
stänger in oss i våra hus
och inte låtsas se en vän i nöd

Sverige är ett fritt land
dit alla får komma
där alla får tycka och tänka som de vill
hur kommer det då sig
att vi dömer, fördömer och pratar skit
så fort någon inte tycker som vi
delar upp oss i grupper
från norr till söder
svart och vit












Övriga genrer av Me-linda VIP
Läst 750 gånger och applåderad av 6 personer
Utvald text
Publicerad 2007-05-31 15:28



Bookmark and Share


  aol
s jävla rätt
2007-06-17

    Mr.painter
kanon
2007-06-06

  Marriz
Känns skönt att någon fattar
2007-06-06

  Lena Renman
Hej
Så sant som du skrev det.
Lena
2007-06-06

  Jer
Hmm... o jag som planerar att söka svensk medborgskap!? Bara så länge det inte krävs att jag ska vara som de där du skriver om. För jag vill fortsätta vara stolt, alltid kunna stå för det jag tycker och känna... och jag ska leva och dö i Norden.

Samt inte minst när det är OS och VM kunna välja mellan Tre Kronor och The Dream Team! ;^)

Bra text förresten!


2007-06-06


  noname_realmind
Oj vad träffande och bra!

Ja, vad är det för tungtung svart ryggsäck vi går och bär på här i Svedala, som är skuggsidan av allt \"det perfekta\" vi tror vi åstadkommit här? Kanske är det inte alls \"det perfekta\" vi behöver! Kanske är det något helt annat, som vi inte vågat pröva ännu...
2007-06-05

  Gunwale VIP
Hmm det är väl så att alla tillstånd inte går att mäta... Mycket bra skrivet - och viktigt!
2007-06-01

    ej medlem längre
Applåd och bokmärke!
Texten talar...jag behöver inte kommentera...
2007-05-31

  Eline.P
Jättebra skrivet! Stolta svenskar.....eller kanske rädda och alltför påpassade svenskar är frågan?
2007-05-31

    Bim
Kloka reflektioner.
Vi får alla se till att vi inte hamnar i den där \"klubben\",Hälsn.Bim
2007-05-31

  devilsangel
Du har så rätt i det du skriver...

Men alla stänger inte in sig i sina hus och låtsas att inte se...
Tyvärr gör alltför många det...

Om allt detta ändrades skulle vårt land kanske vara något att känna stolthet för!!
2007-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Me-linda
Me-linda VIP