Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
martin luther king, moder teresa, henri nouwen, nelson mandela, jim wallis... vår jord skulle må bra av några fler sådana...


märkt

jag har hört att det fanns undantag
män och kvinnor som kallades märkta
som druckit djupt ur konsekvensernas bägare
betalat jagets pris

ibland tror jag att jag vill bli en sådan
märkt
ibland vet jag att jag vill det
ibland när allt vänds upp och ner
när allt vänds rätt
när jag nästan förstår
vad verklig fattigdom är
vad verklig rikedom är
ibland

men ständigt glider det
ur händerna på mig
och jäktet tar tillbaka kontrollen
ytligheten
den inre splittringen
vår tids signum
och antagligen
vår tids grymmaste människokrympare

herre
förbarma dig




Fri vers av Mattias Josephson
Läst 715 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-06-13 00:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mattias Josephson
Mattias Josephson