Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det här vill jag verkligen berätta mer om - bara jag hittar de rätta orden...


jag frågade gud

jag frågade gud
egentligen
vad skulle du vilja säga
till vår splittrade samtid

jag fick inget svar
trots återkommande tjat

och så plötsligt
tio år senare
mitt bland firande studenter
en sen fredagskväll
började svaren välla fram
inget var nytt
allting var nytt
förmedlat med gränslös värme

jag älskar er
om ni visste vad jag har att ge
jag vill göra er hela
kom till mig alla ni som är tyngda av bördor
jag ska skänka er vila
gör er inga bekymmer
sök mig först så ska ni få allt det andra
inte heller jag dömer er
gå och synda inte mer
må den som är fri från synd kasta första stenen

till detta
ett virrvar av känslor
och associationer

när jag vågar kalla mig poet
ska jag klä det hela
i sju överväldigande dikter
minst
eller böcker

samtal med gud
lilla jag
hoppas jag hörde rätt




Fri vers av Mattias Josephson
Läst 767 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-06-13 23:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mattias Josephson
Mattias Josephson