Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Version 1. Så som den skulle bli när jag började skriva.


Flyktig kärlek

En vacker glänta speglandes i månens ljus
En flicka med bara fötter som tassar på tå
Hennes gröna ögon glittrar, hon njuter av vindens sus
En pojke på flykt ser henne där stå

Han stannar, får inte fram ett ord
Hennes skönhet är större än allt han sett
Hennes röd-bruna hår, som mörkaste jord
Glömmer för en stund allt som skett

Tar ett steg framåt, hon vänder sig om
Hans bruna ögon lyser av tvekan en sekund
Så ler hon milt åt honom som vill hon säga \"kom\"
Och hans tvekan är borta i nästa stund

Ansikte mot ansikte, näsa mot näsa
Två främlingar i natten, söker tröst hos varandra
Står tätt ihop, försöker den andra läsa
Två själar på rymmen, finner trygghet i varandra

En stulen kyss i en stilla minut
Leendes läppar, händer som håller hårt
Ett ljud långt bort och allting tar slut
Två ansikten och kroppar som stelnar hårt

En pojke på rymmen från sitt förflutna
En flicka trött på det liv hon har
Två människor som för varandra gjutna
Vill i denna stund för alltid stanna kvar

Han trycker hennes händer lätt
Rusar sedan snabbt därifrån utan att vända sig om
Hon lämnas ensam kvar, liten och nätt
Ser med stora, ledsna ögon efter honom

Hon vänder sig om och går tillbaka mot sitt hem
Han flyr vidare genom skogen igen
I en mörk och ensam stund kärleken fann dem
Två ensamma själar blev för en stund En




Fri vers av Nattiz
Läst 702 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-03-19 13:21



Bookmark and Share


  Proton
Vacker så det räcker och blir över, har inte hunnit läsa alla dina verk ännu men jag vågar nog påstå att det är bland det bästa som du skrivit. Närmre en formtopp kommer man inte...
2006-12-04

  Ilutzio
Jag skulle testa nu om jag fick samma klump i halsen som första gången jag läste den och hör och häpna: Den klumpen blev ännu värre nu!
Nu behövde jag minst 5 andetag innan den släppte helt, nästa gång kommer jag säkert börja gråta, och jag skämtar inte nu.
När denna dikten knuffas ut från min favoritlista så ska jag adda den igen och igen och igen och igen, ucsh! Hur kan du göra så här mot mig?
Svidande bra!!!
2005-04-16

  Ilutzio
Aj, oj, nej, aj, den var så , aj oj nej den var riktigt illa svidande bra. Aj, nej, oj, damn vad säger jag: Wow...




Oj.

=) Bra! Extremt snyggt och slutet gav mig en klump i halsen, jag var tvungen att ta ett djupt andetag innan den klumpen släppte, jag är alltför betagen för att ge dig nån vettig negativ kritik dock, förlåt för det och här sitter jag och rabblar och sätter aldrig punkt, men hallå; men sluta, sätt punkt då, i dare ya, kom igen då! (ha! lurade dig för utropstecken är också en punkt!!!) *Pratar för sig själv i nattens mörker.*
2005-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Nattiz
Nattiz