Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
efter många års fromt rabblande av religiösa floskler förlorade en nära vän sin gudstro. jag lät själv frågan drabba gud med full kraft: \"finns du egentligen?\" han svarade med en påtaglig \"närvaro\". han gör tydligen så mot mig när jag är helt ärlig.


privilegium

varför detta privilegium
när så många verkar söka dig
mycket desperatare än jag

och så ska jag få glida fram
i någon sorts gräddfil

ju ärligare jag ifrågasätter dig
desto tydligare erfar jag din närvaro
fysiskt
fungerar nästan alltid

tack
men varför
du verkar ju gömma dig för de flesta




Fri vers av Mattias Josephson
Läst 640 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-06-16 13:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mattias Josephson
Mattias Josephson