Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till "Silver" för all hjälp med daktylerna



I malströmmens vatten


då morgonljus speglas i Hellas vatten
ses Helios guldvagn mot himmelen skrida
den dras utav fyra som uppgången strida
och upplysa Gaia från sömnen och natten

i strålarnas värma där segla fregatten
se vågornas händer som smeker dess sida
hör sjömännen lovprisa solherren blida
de skåla och hylla den glänsande skatten

men konungens vatten blir spillt i dess sund
och lockar så till sig besättningens törst
den gyllene kronan förstärs utav vund

du store som ståtligt steg upp ifrån öst
i malströmmens vatten nu sänkes i grund
mot månskivan viskas Selene är störst




Bunden vers (Sonett) av Daniel_78 VIP
Läst 1066 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-06-24 20:54



Bookmark and Share


  Tingsta
..den drags?
..den dras?
2007-06-28

  Daniel_78 VIP
surkärring
2007-06-25

  "Silver" VIP
Jag bidrog endast med lite silverputsning på en dikt som redan glänste av mytomspunnet guld.
2007-06-24

  aftermath
vilken förtätad stämning du skapar med dina ord
jag är mäkta imponerad
2007-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP