Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Deras åtrå slöt utmattade vapenstillestånd Men kärleken i deras hjärtan fortsatte med oförminskad styrka!


Åtrå

Originalet

Hon kämpade och kämpade

men hur det nu var

så kom han loss

 

Samarbete över gränserna ge andra dimensioner!

Tack till Jer!

 

Åtrå (alt 1)

så hon kämpade

hur det nu var,

likväl kom han loss ändå

 

Åtrå (alt 2)

vad hon stretade en kamp utan dess like,

bytet slet sig loss




Bunden vers (Haiku) av Connie
Läst 560 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-06-30 19:01



Bookmark and Share


  M M Mannheim VIP
Vilken man, vilken kvinna vill inte ha åtrå! Vem som har mött din åtrå vill från den inte skiljas.
2014-05-19

  Inkarasilas
Helt ljuvligt, struggle the chain, och fan skit i kommentaren, bara hör mig busvissla!
2007-12-17

  aol
dikten få nig att känna längtan härligt tack
2007-11-25

  Jer
Du skrev: \"Intressant. Hur skulle du vilja att den utformades? Kan du göra om den så jag får ett smakprov\"

Får erkänna att första bidraget innehåller lite fusk; en \"bra\" haiku ska innehålla så få bindeord (konjunktion) och fyllnadsord som möjligt, för att koncentrera diktens budskap.
Den andra tar jag frihet att ändra lite i mening, där jag försöker skapa en dubbelhet; vem jagar kontra vem fritar sig?

Vad tycker du?


Åtrå (alt 1)
så hon kämpade
hur det nu var, likväl
kom han loss ändå

Åtrå (alt 2)
vad hon stretade
en kamp utan dess like;
bytet stret sig loss
2007-07-02

  Jer
Åhh min favorit svenskt ord! Och du får till det bra här tycker jag, denna andas passionerad langtan i sjutton stavelser.

Även om jag föredrar senryu i 5-7-5 alt. 17 eller mindre stavelser, känner jag mig ej strikt bunden av formatet, det är det konstnärliga friheten som avgör. Ändå tror jag att det går även med denna, dock med annat språkval förstås. Att det finns flera tolkningsmöjligheter ger djuphet och spänning samt öka betyget.
2007-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Connie
Connie