Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stora delar av min hjärna är skadad, min såriga tunga lallar numera med odesignad poesi, ett dunkelt minne inifrån årsringarna.


Poetisk olycka

Olyckan inträffade sent en eftermiddag då insiktsförhållandena var dåliga. Jag var trött på att skriva och stava och kom fram till en radbrytning, körde plötsligt av linjen rakt in i alfabetets stängsel. Jag hade råkat ut för en personlighetskrock.

Konsonanterna blandades med fartvokalerna och fick punktering. Punkterna lossnade och rullade genom texten. Orden spred sig över ett stort område och många förväxlandes i tumultet. Kommatecknens svarta vingar flaxade oroligt omkring i förvirringen. Skadorna på bilden var lyckligtvis ringa, däremot skadades stora delar av texten.

Med rödgråtna ögon såg jag versfötter och metaforer spridas åt alla håll, och kände en brännande smärta när X:ets axel gick ur led. Bläcket rann och kletade, gav plumpar i textens väggar likt små infarkter tills ordens böjningsfraser exploderade. Jag vet inte hur jag lyckades ta mig till närmaste rastplats, ett snabel-a!




Fri vers av Connie
Läst 326 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-07-14 13:47



Bookmark and Share


  Hans Christian
"Olyckan inträffade sent en eftermiddag då insiktsförhållandena var dåliga. Jag var trött på att skriva och stava och kom fram till en radbrytning, körde plötsligt av linjen rakt in i alfabetets stängsel. Jag hade råkat ut för en personlighetskrock."

BRILJANT !!!
2014-05-02

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Den var bra, kreativ och väl genomförd. Den tackar vi för.
2013-10-12

  HQ
Riktigt härlig text!
2007-07-17

  Bjarne Nordbö
Garvar mej genom hela texten tills jag kommer till sista raden, då storknade jag. Helt sanslöst bra.
2007-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Connie
Connie