Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


tack Silver


Fågelskrämma


bland kornen som såddes i dagar av misstro
jag vakar en osynlig börda
på mark som förtärs av en obotlig sorg
jag reses i högmodets vörda

på åkrar och slätter i huvudhärds pakt
ur slagfältets skörda jag sovra
likt agn ifrån vete, likt frö ifrån mask
för kommande tidebarn kovra

de söner som framföds i skuggan av Sion
ur jorden förkastas att sina
av bönder som ledstjärnas livslögn bestå
i väntan på frälsarens pina

en kråkfågel okuvligt pryder min krona
i stånd manifest av min prakt
en fredsvän av byke från enighets fall
som delar vår faders förakt

gestaltad av dig och de dina i hätskhet
i morgonens dimma jag står
och omsluter världen i trasighets klädnad
jag ser och förhärskar, består




Bunden vers (Rim) av Daniel_78 VIP
Läst 1101 gånger och applåderad av 11 personer
Utvald text
Publicerad 2007-08-19 20:32



Bookmark and Share


  Jer
Nice Daniel, very nice.
2007-11-02

  Jaramald
Faller i min smak. Mycket snyggt skaldat!
2007-09-10

  Erik L
Intressanta bilder och bra rytm. Bra rimmat!
2007-08-22

  aftermath
en njutning att läsa varje rad
du väcker tanken med din egna stil
rymmer nya tolkningar vid omläsning
härligt
2007-08-20

  Maria Zena Viklund
så underbar! älskar o bokmärker!
2007-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP