Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sju dödssynder.



jag vänder mig inte om.
inte
den här gången.
inte ens
för att se på dig
en sista gång.
inte ens
för att memorera
dina grönsprängda ögon
medan de ännu
är mina.

jag vågar inte
utmana ödet
som kanske
väljer att straffa mig
till ännu
en ny
början
med dig.

fattig
lämnar jag dig.
lika fattig
är min kärlek
och
min smärta
bär på
överfyllda
kappsäckar.

hos dig
lyckades jag inte
finna ro
och
jag har varit
vilse
så länge
att jag saknar
mig själv.

du härjade
längs min själ
och
det finns inget
du kan säga
som helar
den igen.
det finns inget ord
som helar ett sår
så att såret
inte längre
finns.

och du bär
på sju dödssynder.
varje synd
symboliserar
en bokstav
i ditt
sju
bokstäver
långa
namn

och jag är
din
skyddsängel

men

jag avsäger mig
mina vingar
nu.

och
jag är trött.
fullständigt
utmattad
av alla mina
önskningar.
önskningar
om att bli uppskattad
och älskad

men

jag har dock
en sista
önskan
kvar.
jag önskar
enbart
att aldrig
önska dig
igen.




Fri vers av AneLa
Läst 362 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-09-02 16:18



Bookmark and Share


  Freeman
Tror nog de allra flesta känner igen sig så mycket i din dikt, inte bara denna, utan i annat du skrivit också.
Du har ett speciellt sätt att skriva, som är så enkelt att ta till sig.......denna är verkligen inget undantag...håller med om att avslutningen är briljant, säger allt! --<-<<@
2007-09-12

  Elália
Denna gillade jag skarpt, du har ett vackert sätt att uttrycka dig på, linda in förtvivlan och saknad i något rött skimmer liksom förgyllt.
\"och du bär
på sju dödssynder.
varje synd
symboliserar
en bokstav
i ditt
sju
bokstäver
långa
namn\"
Riktigt bra!
2007-09-07

  Ezo
Vemodigt vacker!

Snygg, slagkraftig avslutning:

\"jag har dock
en sista
önskan
kvar.
jag önskar
enbart
att aldrig
önska dig
igen.\"
2007-09-04

    Brell
Texten tilltalar, talar till mig. Tycker om den.
BRA!
2007-09-04
  > Nästa text
< Föregående

AneLa
AneLa