Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
f


Din första goda egenskap

jag vill att du kommer hem till mig och sätter dig bredvid mig på balkongen,
ger mig ett generat leende och berättar om palestina
jag vill att vi går ner till sjön och lägger oss på bryggan
tystnaden, stjärnona, ett nattdopp och att du försiktigt
tar min hand och kysser mig
jag behöver något så världsomvälvande, storslaget,
hopplöst romantiskt
behöver dig närmare än påklätt, varmare än sensommar,
vackrare än dikterna

jag vill att du överraskar mig med en biljett till en mellanstor svensk småstad
att du låter mig känna din första goda egenskap;
du sa att det var mjuka läppar
jag vill höra godnattsagan du berättat om,
att du ligger vid mina sida och ger mig ditt leende
jag behöver din lekfullhet, en plötslig puss på pannan och
tryggheten i att du tänker på mig
behöver det ögonblicket du sa att du inte trodde att
frånvaro kunde vara så påtaglig
så mycket tydligare än motljus, mer rastlöst än ett uppbrott,
ljuvligare än sodapops

jag vill att du lär mig hur man spelar backgammon och låter mig vinna en gång
att du ringer på porten med en påse godis och tre kanelbullar
vill att du sorterar ut de gula godisarna och låter mig äta de rosa
jag vill att vi pratar bort nätterna,
byter pusselbitar och tittar varandra i ögonen
behöver känna värmen i bröstet sprida sig som en skogsbrand
hetare än asfalten, mer revolutionerande än stopplagar,
mer brinnande än oljefälten

jag behöver att du följer med mig ner till sjön, tar min hand och ger mig en försiktig kyss
att det inte kommer någon brandkår och släcker elden men att du är där så jag vet att allt är under kontroll, att du förklarar för mig att det är de flammande eldarna som är de vackraste även om de också bli aska tidigare än de som bara glöder




Fri vers av Jenny W
Läst 265 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-09-16 21:08



Bookmark and Share


    Komisarek
Gillar den typ naiva tillbakablick stämmningen som finns i texten
Bildspråket är riktigt snyggt, det finns en personlig känsla och bra driv i texten
2007-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Jenny W
Jenny W