Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vissa som blir dementa tycks vara lyckliga som aldrig förr


Du dansade o log som om du aldrig varit lyckligare

Du tog servetten, tittade runt på alla dina bordsgrannar
Knycklade ihop den till en boll
Gav din manlige bordsgranne på andra sidan bordet, den
där förförande blicken som aldrig tycks gått ur dig
Du lade servettbollen på bordet, o blåste allt vad du förmådde
Du blåste den i rullning till andra sidan bordet
Alla log, men du skrattade
Du slutade inte förrän du hade fått din manlige bordsgranne,
på andra sidan bordet, att göra samma sak tillbaka

Du gav mig nästan en smäll, när jag tillrättavisade dig lugnt, då
du varit lite för närgången med bordgrannen intill dig
Men sekunden efter log du bara mot mig som om inget hade hänt

Sen gick du till tv:n, o började dansa
Försökte ivrigt sjunga med
Du trotsade dina tv:tittande grannar o ställde dig framför
tv:apparaten
Du dansade o log o ditt skratt var som ett barns

Men det var som om du levde i fullkomlig lycka
som om allt annat runt om var luft
Du visslade o sjöng o dansa i en salig blandning
Som om du aldrig gjort nåt annat
som om du aldrig varit lyckligare




Fri vers av Betlehemsstjärnan VIP
Läst 328 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-10-17 21:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Betlehemsstjärnan
Betlehemsstjärnan VIP