Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livets palett


Färgen i mitt liv

Som havet sträcker sig mot himlen

så sträcker jag mig för att nå

Hela tiden på väg mot nya mål

om färgen inom mig var blå


Om färgen inom mig var grå

skulle jag inte bry mig att finna

inte se möjligheternas hav

o långsamt låta livet försvinna


Jag renar mitt hjärtas innersta vrå

o glömmer mina tankar av skit

Lägga mig i en renbäddad själ

om färgen inom mig var vit


Om färgen inom mig var svart

skulle jag känna nattens ro

utan ett enda samvetes kval

som inte längre i mig bo


Som vårens glada barnaskratt

känna nykläckt sol så skön

Lycklig se livet spira igen

om färgen inom mig var grön


Om färgen inom mig var brun

är jag osäker på mitt mål

På väg, men stannar ändå kvar

tillåter det jag inte tål



Att aldrig göra andras vilja till lag

att känna sig vacker och inte ful

utan att mattas leva min dag

om färgen inom mig var gul


Jag känner mitt hjärtas längtan

att äta av Livets bröd

Kärleken ska få prägla mitt liv

eftersom färgen inom mig är röd





Fri vers av Betlehemsstjärnan VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-10-21 12:02



Bookmark and Share


    Imagine
det var vackert diktat om färgerna som ändå kan bestämma vem du är... Just nu är jag väldigt inne på svart, egentligen inte för allt det mörka, utan för att jag tycker att det är stilrent.. *fniss* lura sig själv går ju!
2007-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Betlehemsstjärnan
Betlehemsstjärnan VIP