Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är så jag tycker det är. Vi bryr oss så mycket om sånt som är oviktigt men bara blundar för resten.


Robinsson-real

Vi ser på när kändisdesperata jävlar svälter sig på en tropisk ö
Men skiter fullständigt i att fattiga länders barn tvingas dö

Vi sitter här på våra feta arslen och tror att det är verklighet
Men fråga barnen i Kambodja, fråga dem som vet

Och vi köper tidningar med rubriker om storbråk och ö-rådsskandal
Men när Radiohjälpens inslag visar världen byter vi bara kanal.

Vi skänker några ören och tror att vi är nutidens Jesus, innan vi bänkar oss igen
Men vår bild håller inte för evigt, en dag spricker den

En dag är tv:n släkt och vi tvingas se hur världen vi lever i egentligen mår
Tvingas se Robinson-real, utan åldergräns på 18 år

Och barnen kan inte bara fara hem
Nej, för de svälter, vi dödar dem.

Men sånna är reglerna i Robinsson-real




Fri vers av Ida Nilsson
Läst 463 gånger
Publicerad 2005-05-12 22:09



Bookmark and Share


  Evelina
Du har så rätt, så rätt!
2005-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Ida Nilsson
Ida Nilsson