Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja...så kändes det då...maj 2000...Förr...och nu!


FÖRR OCH NU


där går ju vi för 20 år sen
så tänker jag när jag ser dig
när jag ser tillbaka i backspegeln
ser jag bilden utav mig
radikal rebell på rymmen
i en värld av rockmusik
och det kändes som om rymden
fylldes utav våra skrik

den där långa heta sommaren
nu kommer det en likadan
fast den avgörande skillnaden
är att grabben blivit man
jag är argare än någonsin
och jag vägrar att ge tappt
denna stad är lika mycket min
även om jag har det knappt

det är sunt att reagera
såsom samhället ser ut
det är rätt att protestera
nu när jobben tagit slut
man har fullbordat ett faktum
som man sen ställt oss inför
det är därför som vi larmar
det är därför som vi stör

verkligheten var en annan
under min gymnasietid
livet lekte, det fanns arbete
det var en annan strid
man har proletariserats
man har fått ett nytt koncept
så nu vet man vad man snackar om
när man utfärdar recept

ni som nu befolkar gatorna
och som vågar säga nej
lev ert liv i permanent revolt
tag emot ett råd från mig
när man mutar er med bidragen
för att tysta ner er sång
vägra anpassning till babylon
trots att livets port är trång

LARZ GUSTAFSSON Maj, 2000




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 300 gånger
Publicerad 2007-12-19 18:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP