Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lugnet efter stormen.


KLOROFYLLKAPELL


glad igen
efter kaoset och krisen
sitter här
smekt utav sommarbrisen
gräset är grönt igen
torkan fick vika
regn kom med näringen
gjorde oss rika


jag satt där i mitten av juli
i kvällssolens härliga sken
och tiden gick fort som en kuli
som springer på raska små ben
jag sitter i gröna extasen
och njuter av sommarens vin
för sommaren ÄR själva vinet
och just denna årgång är fin


glädjande grönska
och grönskande glädje
explosioner av klorofyll
det är nästan
det måste jag medge
som mitt sextiotals sommaridyll


mitt inre genomströmmas
av sommarens musik
i mina vilda drömmar
har jag en stor publik
som intresserad spisar
min sommarserenad
och ser den Gud jag prisar
förvandla våran stad


så häng med
på en hippiepicknick
i vår park är det öppet hus
för poeter, punks och beatniks
som vill njuta av sommarens ljus
spräng bort rutorna i ditt schema
de är gallret i fångens cell
ta emot rena rama rhema
här i vårt klorofyllkapell

LARZ GUSTAFSSON juli 2001




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 321 gånger
Publicerad 2007-12-23 20:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP