Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fight the system! Fight back!


SAMTIDSANALYS

de som satsade på vietnam
satsar numer på sig själva
och anonyma drar de fram
där man önskade omvälva
de som i \"ungdomligt oförstånd\"
protesterade på gatan
de agerar nu i samförstånd
med bror staten och med satan
ett försök till samtidsanalys
desillusionens diagnoser
ja, positionerna är låsta nu
men vem är det som låser?
vem kan i grund och botten tjäna på
alla fega kompromisser?
och vilka dunkla krafter döljer sig
bak alla gyllene kulisser?
visst har tiderna förändrat sig
men samma grundproblem finns kvar
de som har makt försöker lura dig
att tiden kräver nya svar
men under solen finns det inget nytt
samma falsarier som förut
det är samma ondska, orättvisor
våld och substitut
man drog sig undan, sänkte fanorna
och sa: \"det tjänar inget till\"
man har förändrat tankebanorna
som etablissemanget vill
och på sin höjd så kan man håna dem
som ännu slåss för samma sak
åt vilket håll som man än vänder sig
så har man alltid ändan bak
LARZ GUSTAFSSON september, 2000





Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 314 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-24 20:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP