Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Observera att detta skrevs 2000. Ett år jag var rädd för som liten. \"They sentenced me to 20 years of boredom for trying to change the system from within. I\' m coming back, I\' m coming to reward them...\"


EN DÅRES FÖRSVARSTAL

jag har förberett ett försvarstal
det är inte så militant
det är inte direkt nåt brandtal
men kan kanske bli intressant
jag är föremål för attacker
det är smällar jag tvingas ta
straffet för att jag ser nåt vackert
i det där inte ni vill ha

handsken är kastad
hoppas nån förstår
i annat fall
får det gå som det går
snurra min jord
nu är bollen hos er
take it or leave it
det blir inte mer

man vill ställa mig inför rätta
man vill fängsla mig för mitt trots
för mitt brott är så mycket värre
än de andra som har begåtts
jag har understått mig att kämpa
mot förtryck och mot barbari
och för det har jag blivit stämplad
som en vän utav anarki

jag ska sluta att debattera
för det ter sig så meningslöst
man kan hävda sig och briljera
och det verkar så ambitiöst
frågan är vad det leder fram till
alla ord som man satt på pränt
det finns värden i detta liv som
väger tyngre än argument

plocka pluspoäng är ni bra på
ni har hjärtat i huvudet
men Guds kärlek till mänskligheten
tvivlar jag på att ni har sett
ni som givit ert stöd åt satan
som vill slakta och mörda oss
ni som stängt era fönster mot gatan
till de mänskor som hatar att slåss


LARZ GUSTAFSSON oktober 2000

kamp mot krigshetsarna!




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 394 gånger
Publicerad 2007-12-27 19:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP