Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gud har i Sin fotografiateljé ett mörkrum som heter Getsemane (Ferlin)


LYCKODAGAR

som jag har farit fram
som jag har farit ut
som jag har höljts i skam
säg, tar det aldrig slut?
det enda jag begär
är lugn och ro och frid
det är en utopi
i denna tuffa tid

alla vill ha lyckodagar
glada dagar som behagar
ständigt hör man folk som klagar
alla vill ha lyckodagar
livet rinner snabbt förbi
lycka är att vara fri

getsemane är kamp
getsemane är död
getsemane är blod
som färgar marken röd
du väljer den nivå
som du vill leva på
och når du bergets topp
så finns det mer att nå

jag vill inget annat
än frid och försoning
med människorna på vår jord
jag vet att jag var
oerhört oresonlig
jag har härjat som hedningars hord
den Gud som jag tjänar
är mäktig att fylla
de tomrum som finns i min själ
det finns högre värden
än dessa som hyllas
av den som är välfärdens träl

LARZ GUSTAFSSON 13-14/10 2000




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 318 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-29 08:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP