Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En riktigt gammal, från 1980. Jag sjunger den på Bizex-B:s kassett \"Äntligen...Bizex-B\" från 1981.


SOM ATT ÅKA KARUSELL



här rinner inga tårar
som det gjorde i går
ung man i världen
har fällt sin sista tår
här kretsar inga gamar
och här spills inget krut
lyckan slår emot mig
de gånger jag går ut
som att åka karusell
samma vårfloder i mitt bröst
samma gutturala ton
som döljer sig i min röst



när gryningen är ljusröd
och e4:an är tom
när du har sluppit undan
din mycket hårda dom
bemöter du din omvärld
med kärlek och med skratt
ett skratt som håller i sig
tills din dag blir natt
som att åka karusell
samma kittlingar och yrsel
du förlorar all din sans
vett, balans och styrsel

så överväldigande
är känslan som du bär
att du ger upp striden
och tror att du är kär
ingen tid att tänka
det hinns inte med
kanske du bedrar dig
det återstår att se
som att åka karusell
det kittlar i min mage
skriken bara samlar sig
där under min krage

ZLUGGO POP a k a LARZ GUSTAFSSON, Bizex-B, 1980

Musik: P Isaksson




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 439 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-31 13:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP