Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En farlig farsot.


MATERIALISMEN


nu är det inte längre nån
som hyllar idealen
nu är det lite si och så
med själva stridsmoralen
vad är det som förgiftat oss
och dämpat idealismen?
det är en världsvid farsot som
man kallar materialismen


bakom instrumenten
finns mamons drängar
lystna konsumenter
gör allt för pengar
många som är små
vill bli väldigt stora
spjärnar du emot
så är du förlorad


nu är det knappast någon alls
som slåss för ursprungstanken
man måste hålla huvet kallt
och samla cash på banken
det blåser från ett annat håll
nu segrar västanvinden
von anka spelar rock\'n\'roll
och får en slant vid grinden

LARZ GUSTAFSSON




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 352 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-03 13:05



Bookmark and Share


  Neal
det är hårda tider !
2008-01-03

    Trast
Ja, vart tog den ödmjuka andligheten vägen? Var finns vördnaden inför vår Skapare och förtröstan på Jesu kärlek? Var finns den sanna människokärleken?
2008-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP