Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag får inte, jag får inte, jag får inte - göra det. Men ingen har sagt någonting om att tänka på det, vilket vore omöjligt och på något jävla vänster måste jag får ut det *frustrerad*


Historian om en vana

 

För varje gång
som hoppet tog slut
ristade jag in en markering
på min äckliga, feta hud
för att hålla räkningen
på hur många gånger
jag dött – inombords


Men ni vet hur det är
- det kan blir för mycket
av det goda och
det tappar sin tjusning
fastän vanan sitter kvar
och flyter lika naturligt
som alfabetet och
multiplikationstabellen


Vart ärr – en egen historia
Blodet – lidelsefullt vackert
Smärtan – slår ut ångesten
(om så bara för en stund)
Så vad har jag att förlora
när jag redan är död –
flera gånger om?




Fri vers av Gizela Svensson
Läst 553 gånger
Publicerad 2005-05-20 03:20



Bookmark and Share


  vissla
hjärnan tar inte in inte på samma sätt som när man uttrycker en vilja... ja får inte va ledsen, jag ska inte tänka på att jag är dålig, jag ska inte skära mig.... tänk inte på äpple...

och man tänker just på ett äpple....
2005-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Gizela Svensson
Gizela Svensson