Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Författades i juli 1998. Anno Domini 1998.


STILLA DAGAR VID JUNGFRUKUSTEN

snart är denna dag
ett minne blott
och jag tänker på
hur fort den gått
hur epoker bleknar
bort i grått
på hur långt jag trodde
att jag nått

det fanns dagar
då jag unnade mig allt
jag åt bara socker
ratade allt salt
våg på våg av sötma
sköljde över mig
och jag tycktes aldrig tröttna
jag blev dess lakej

stilla dagar vid jungfrukusten
livet lekte och jag lekte med
glada dagar och levnadslusten
sol som stekte och stunder av fred

bittra eftersmak
och samvetskval
samma kvintessens
och sensmoral
samma missbruk av
mitt fria val
jag som förr var het
har blivit sval

det fanns dagar
då jag struntade i allt
handlingar jag ångrar
hundrafalt

godisregnet upphör
allt tar slut
allt är ett förgängligt
dyrköpt substitut

LARZ GUSTAFSSON
juli 1998




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 334 gånger
Publicerad 2008-01-12 20:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP