Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1998 igen


OUTSIDERS

du tillhör dem som mosar rosor
som krossar dem under din klack
som avfyrar aggressiva glosor
mot oss som du kallar för pack
mot oss som inte vill anpassa oss
till normer och etiketter
som hellre vill göra uppror och slåss
som trotsar elitens trendsetters

men utanför tullarna finns öppna landskap
håll drömmen vid liv!
vi ska färdas dit
nu gör vi upp med slutna sällskap
vill vara aktiv
vill nå ännu en bit
utanför tullarna
flyttlasset rullar
vi sjunger sånger där uppå vårt flak
sjunger om friheten
som inte är nån dröm
vägen är smal men känns ändå rak

så låt oss leva hänförda
ja, hänryckta rentav
då kan vi vara ostörda
av konventionens krav
jag har inga galoscher på
men jag har drag ändå
en ny begynnelse är här
för stora som för små
vår romantik kan kvävas av
tristessens torftighet
då är det dags att vråla: nej!
jag föddes till poet!

tack Gud, för ramar som vi sprängt
tack för att vi kom loss
och tack för dörrar Du har stängt
för att beskydda oss
nu hittar vi en betesmark
här på de vida fälten
ett väntrum, provisorium
där vi har spänt upp tälten

LARZ GUSTAFSSON 980920




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 438 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-01-13 08:05



Bookmark and Share


    Trast
Intensitet i denna livsbejakande text. Exodus!
2008-01-13

  Ewa-Britt Nilson VIP
Fritt fram för det
fria ordet, skulle
det varit, blev fel...
2008-01-13

  Ewa-Britt Nilson VIP
Fritt fram för
det fri ordet
upp med det
på bordet
så alla kan
läsa och se
tycka till
och vara me´!
2008-01-13

    sunnanvind
Säger samma...den andas frihet, och kämparglöd...
2008-01-13

    Sven-Erik Sköld
En frihetssång! Tack.
2008-01-13

  Åsa Gustavsson VIP
Luft och frihet
andas denna!
2008-01-13

  Neal
fin dikt gillar andan !
2008-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP