Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Om Gud accepterar att djur dödas och torteras för människans skull måste Gud förkastas" Jonas Norberg, kristen vegan.


Och gud räckte sin hand


Biljarder människosjälar
Har återvänt till himmelen
Sedan de första människorna
Som Gud skapade
Lämnade jordelivet


Gud räckte sin hand

Triljarder djursjälar
Som bedrövats av livet
Och levt förslavad
Under människorna
Som med det trotsade kärleken


Gud räckte sin hand

Gud räckte upp sin hand
Och väckte upp
De döda djursjälarna från döden
Och välkomna dem till sitt rike
För att ge dem det som de hade bedrövats från


Tass efter tass tog Gud och kysste i sin hand
Sedan släppte Gud dem genast och sade
Kom och gå som ni vill

Här är ni både välkomna och fria






Fri vers av To
Läst 758 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-02-05 00:31



Bookmark and Share


  Markattan
Tycker mycket om tanken bakom detta ditt alster, \"välkomna och fria\", det låter underbart. Och, en parentes gällande tidigare kommentar, djur har självklart också andar - annars är även människan andelös, ty människan är ingenting annat än ett djur. Sådana åsikter som framförs här nedan är roten till mycket djurplågeri runt om i världen och gör mig riktigt såväl ledsen som förbannad. Ursäkta min utsvävning...
2008-03-06

  Mangal VIP
Som du skriver... Från hjärtat. Starkt och väckande. Tycker mycket om!
2008-02-16

  Lyckohäxan Enediel
Åh...så varmt och vackert...! Visst har djur en ande...absolut!
Gillar det sätt du skrivit den här på. Fint!!
2008-02-12

  Larz Gustafsson VIP
Återvänt?

Djur kan inte uppväckas. De har ingen ande.
2008-02-05

  Matilda Linnéa Tinér
du och dina ord
sår en tanke i mig.

förutom det är
det bra diktat

klyftigt och tankefullt.

väldigt bra helt enkelt.
2008-02-05
  > Nästa text
< Föregående

To
To