Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
and you will know me by the trail of hollow blood


Framför träden


Så mycket kan jag säga dig, vind

att det finns så mycket törne och ensliga stigar i mitt hjärta
att det liknar en skog

Och där inne lever ekot av
skärvorna
av det som en gång var

Vem ska jag vara nu
framför träden

med skrattet i halsgropen och
ingen vid handen

berörd bara av det bildade regnet

Någon sade mig
att jag är profeten

men man har bara låtit åderlåta mitt själsliv
och lämnat enbart tankarna

Och jag är numer bara spader ess
en elegisk gestalt
i skuggan av fyren

Upptrampade stig,
jag saknar dig vanvettigt

Själ,
ditt namn kan talas endast i viskningar




Fri vers av Prometeus
Läst 561 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2008-02-11 17:07



Bookmark and Share


  Annika Gustafsson
själen är den som viskar...ditt namn, inget kan förloras
2008-05-01

  acorazado
vackert och mycket sorgset, just som jag vill ha det i denna natt i oslo
2008-03-05

  My Passion
Så vackert skrivet!
2008-02-18

  Maria Zena Viklund
åh din text får mig att gråta nu inser jag hur mycket jag har saknat dem, underbart skrivet, applåd o bokmärke!
2008-02-18

  Maria T
Berörd kanske av ett milt duggregn.
Själ, ditt namn kan talas endast i viskningar.
Lyssna min själ.
Detta är stor poesi.


.
2008-02-17

  Hildegun Relefors
Jag visste det, underbar text!
2008-02-14

  Elisabeth VIP
Åh vad fint för ögonen, sinnerna och anden att få läsa de här raderna! Orden berör verkligen direkt något längst in i de djupare skikten. Intressant hur du lagt upp det som en dialog till naturen...Och slutet: \"Själ, ditt namn kan talas endast i viskningar.\" Väldigt sinnligt uttryckt och helt suveränt vackert!
2008-02-12

  aftermath
fina naturnära rader
2008-02-12

  isabel louise
underbart skrivet! vemodig poesi som viskar :)
2008-02-11

  KristinaE
.. härlig rytm med sorgligt innehåll och ljuvligt slut!
2008-02-11

  aol
suverän poesi
2008-02-11

  Larz Gustafsson VIP
att det finns så mycket törne och ensliga stigar i mitt hjärta
att det liknar en skog

Och där inne lever ekot av
skärvorna
av det som en gång var



En ofattbart bra illustration!!
2008-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Prometeus
Prometeus