Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag avskyr att endast kunna lägga upp FEM dikter i veckan... Jag kommer med största sannolikhet avlida :D


Fågelkvitter



En man som aldrig kan gråta på en kvinnas axel


kan inte skriva en dikt om kärlek



Ett tomt hjärta

kan inte krossas



Men visst känns det så

när himlen inte längre är blå?

Som idag


Jag skulle vilja hoppa

ta sats och blunda

låta luften strömma över

under

omsluta min kropp

en tidlös puppa



Jag skulle vilja omslutas av elden

känna om den är varm

eller kall innerst inne

precis som jag


Jag skulle vilja riva sönder någons livsverk

i tusen bitar

för att se en reaktion


Jag har inget varmt hjärta att krossa

misstänker jag

så vad är människan rädd för?


Jag ljuger Gud i ansiktet

om det finns en Gud


Om det finns någon

någon

som stöttar mig.


Men när puppan faller till marken

liksom en ihopknöcklad papperslapp




Vem blir jag då?








Fri vers av Gråsparv
Läst 1137 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-02-18 17:11



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
En man som aldrig kan gråta på en kvinnas axel


kan inte skriva en dikt om kärlek



Det ligger mycket i det där.
Möjligen kan han skriva om hur misslyckad han är, som inte kan gråta på en kvinnas axel.
Själv har jag gråtit inför min hustru, som ju är kvinna.
2008-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Gråsparv
Gråsparv