Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

UNGA PÅ BÄNKEN

ni är unga nu
på bänken där
i solskenet nere vid ån
ingen av er är väl gammal nog
att ha flyttat hemifrån
det var trettio år sen
ungefär
som jag var i eran ålder
vuxenliv var som nånting ifrån
någon resebyråfolder
det var avlägset som inkaguld
jag var galen
jag var kär
tänkte: vuxen hinner jag bli sen
och så plötsligt står jag här
med en son som blivit sexton nu
som ska rusa genom år
som förhoppningsvis blir gyllene
såsom åren var i går

LARZ GUSTAFSSON 080219




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 359 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-02-19 17:20



Bookmark and Share


  Fagra
vackert! vill ge en stor applåd till alla människor som unnar och glädjs med andra. det är så viktigt!
2008-02-21

    vemod
åh så fin!
2008-02-19

  jardan
Bra fångat, det där som gick så fort. Sista strofen gillas skarpt !
2008-02-19

  Louise. J
Bra skrivet måste jag säga!
2008-02-19

  Vind
Fin kontemplation över loppet som går genom år, med sin ljusa hälsning framåt...
2008-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP