Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du främling i flyktande stund

 

Jag vet inte

vad du tänker just nu

och jag vill inte veta

 

vill bara se på dig

där du sitter i hörnet

med armbågarna

på bordet

och ler drömskt

över din fluffiga bakelse

 

din näsa

som en knapp

 

vill trycka på den

 

din mun

svällande

 

slår snart ut i blom

 

du vet inte

vad jag tänker

just nu

och du vill inte veta

 

varför skulle du

jag är bara någon

i ett annat hörn

av rummet

 

snart ska du gå

och jag ska gå

ut från cafeet

 

du åt ditt håll

jag åt mitt

och vi ska förmodligen

aldrig ses igen

 

Bs-08




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 425 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-03-02 20:29



Bookmark and Share


  Yvonne Vigstrand
Vilken fin närhet...fint skrivet!
Kram Yvonne
2008-03-31

    Cammo
så vackert
2008-03-04

  Thommy
Känns lite ovanligt att läsa frivers från dig men jag tyckte om vad jag läste, ett ögonblick i tiden.
2008-03-04

  Carola Zettergren
Åh vilken härligt nära
dikt...underbar jag får
också lust att trycka på den
där näsknappen...sugen
på en bakelse blir jag..med
fast jag bantar!!!!!!
2008-03-04

    © Birgitta Wäppling VIP
Dikten fångade det där ögonblicket...
Tjusigt.
2008-03-03

  Markattan
En skön och jordnära betraktelse av ett ögonblick i livet. Jag ser hela bilden framför mig och tycker om lugnet som råder över den, och titeln är stämningsmättad vacker.
2008-03-03

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Tankvärd om att fånga nu
Fint
2008-03-02

    Maria Malm
Fria funderingar kring en främling, det är kul..därför älskar jag tågstationer och flygplatser..
2008-03-02

  Erik L
Lite ovanlig till formen för att vara dig men inte mindre läsvärd för det.
2008-03-02

  Lilla My* VIP
Funderingar kring andra människor...en underhållande syssla...blev en trevlig dikt!
2008-03-02

  prinscess VIP
en vardagsnära händelse
du skriver om här i ett evighets ögonblick att möta okända människor med blicken endast beröra varandra
du skriver enkelt och vackert
2008-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg