Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
händer en underbar gåva


MINA HÄNDER

jag ser på mina händer
krokiga fingrar
märkta av värk
förunderliga händer
dom är mina
tänk vad dom upplevt
grävt i jorden
ansat blommor
burit vatten och ved
dom har kämpat
mina händer
när jag ser på dem
förundras jag
hur har ni orkat
mina händer
smekt lena barn ansikten
kännt morfars skäggiga haka
mellan era fingrar
mjölkat kor
burit tunga mjölk krukor
nu vilar ni i varandra
mina händer
nu ska ni slippa allt tungt
nu knäpper jag mina händer
sänder en tanke
en tanke till Han som bär oss
bär oss på sina armar


anits 3 mars 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 355 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-03-03 22:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP