Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en omarbetning av tidigare "roadmovie" till något som kanske blir en sång


resan

så färdades vi snabbare än våra fötter bar oss
på heta hjul som rullade längs vägarna som var oss
som vänner genom finnskogen i vintersnö mot kusten
och känslorna som drev oss var förnyelsen och lusten

det monotona motorljudet trummade till trance
och landskapet i backspegeln försvann som i en dans
ledsagade av en shaman på väg mot underjorden
en fråga ställd i tungomål som räckte bortom orden

över sex älvars broar under vintersolen låga
i motljuset blev landskapet ett drömsvar på vår fråga
inuti bubblan utav tid längs svarta asfaltsvägen
blev resan mytologisk och vårt samförstånd en sägen

vid stickprov i det omgivande rummet bortom tiden
så hastigt bröts förtrollningen klockan blev återvriden
en vägkrog blev förtöjningen vid verklighetens brygga
och kaffet tog oss åter hem till vardagen den trygga






Fri vers av Anders P VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-03-05 07:03



Bookmark and Share


    CaMillA
JAJAJAJAAAA jag älskar texter som rimmar! Hör en egenlitet melodi i mitt huvud när jag läser den... Härlig! :)
2008-03-06

  Söder
En riktigt skönt skriven \"road movie\".
2008-03-05

  Larz Gustafsson VIP
Kopiöst!
Monumentalt!
Önskar att jag skrivit det själv.
2008-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Anders P
Anders P VIP