Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
minnen av min morfar som lärt mig så mycket


DOFTERNA

kan ännu känna dofterna
höra ljuden
när morfar tidig morgon
späntar stickor
för at göra upp eld i vedspisen
mormor och jag låg och såg på varann
lyssnande till morfars stök i köket
hörde hur det knastrade
när elden tog sig i spisen
så kaffedoften
doften spred sig in till oss
där vi låg och väntade
att dörren skulle öppnas
hörde hur han skramlade med koppar
så öppnas dörren
där står han morfar
lång och reslig
med ett leende på läpparna
god morgon flickor
har ni sovit gott
det var alltid samma fras
när han kom in till oss
med kaffe brickan
mormor och morfar drack sitt kaffe
under tiden de små pratade
till mig hade han ett glas mjölk
eller en kopp choklad
underbara minnen
som jag burit med mig genom livet
morfar som varje morgon
stod där med kaffe brickan

anita 8 mars 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 274 gånger
Publicerad 2008-03-08 10:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP