Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SAMMANBROTT OCH GRYNINGSTID

det får bära eller brista
- men jag vet att det bär! -
denna natt kan bli den sista
som jag vistas här
sista spiken i min kista
var total misär
gamla livet fick jag mista
och sen landa här
här där himlen kysser jorden
och där korset blötts av blod
här där det slutgiltiga
avgörande slaget stod

och när måttet hade rågats
stod jag rådlös kvar
mina plattor hade sågats
det var slut på svar
jag blev uppväckt som en drogad
ur en lång narkos
plötsligt var det slut på plågan
och på min neuros
här fanns svaret på min fråga
och ett rakt besked
och min längtans klara låga
fann behövlig ved

det fanns ljusglimtar i gläntan
och jag såg en dörr på glänt
det tändes hopp och ny förväntan
ett stråk av ljus som himlen sänt
för alla er som \"kört på tentan\"
finns goda nyheter på pränt
om ni kan leva av att vänta
i en permanent advent

LARZ GUSTAFSSON 970727-28




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 346 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-10 10:17



Bookmark and Share


  Mats Henricson
En roande och omväxlande utfärd i den Gustafssonska Ordvärlden ! Imponerande !!
2008-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP