Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HÄR KOMMER GRYNINGEN IGEN!

här kommer gryningen igen
liksom en trofast gammal vän
visst blir det mörkt ibland - än sen?
snart kommer gryningen igen
det är som mörkast före den
nu kommer gryningen igen
ljus bryter fram från himmelen
här kommer gryningen igen
en sydlig vind, en doft av vår
tiden som går i nådens år
fyrbåkens ljus i skymningen
mörkret kan ej få makt med den
så låt oss skicka oss som män
här kommer gryningen igen
en ny dag tänds och jag med den
ett nytt blad vänds i gryningen

en rättfärdigs stig är lik gryningens ljus
som växer i klarhet tills dagen når sin höjd
först kallade london, sen kallade Gud
Han fyllde mitt inre med framtidstro och fröjd
Hans uppgång är så viss som morgonrodnaden
Han är mitt enda sällskap på väg mot gryningen
Hans nåd är varje morgon nu
snart kommer Han på en brusten sky

LARZ GUSTAFSSON 1994




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-03-20 19:17



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
Väldigt vacker och så ödmjukt skrivet..Underbar/B
2008-03-20

  Limestoned
jag tyckte den var fantastisk, att du lyckas rimma och behålla känslan. stora applåder!
2008-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP