Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Etiopien i mitt hjärta!


HAILE SELASSIE LAND

har du färdats uppå churchill road
i rostig taxibil
och hört chauffören tala om
det vilda danakil?
nomaderna, afarerna
det är ett farligt folk
en krigarstam bev-pnad
med bössa, spjut och dolk

kommersen vid piazza
och mercatos många prång
tar inte nån siesta
nej, den pågår dagen lång
här köper man arabiskt tyg
och vackra souvernirer
av människor med leenden
som lyser som safirer

i \"lejonet av juda\" land
mals bruna kaffebönor
där trippar servitriserna
som blyga tusenskönor
på kara mara restaurant
sjungs kärlekssång i natt
jag älskar dig så innerligt
min abessinska skatt!

LARZ GUSTAFSSON 1992




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 361 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-22 20:04



Bookmark and Share


  claes fredelius
Vi gillar den här dikten(och dina andra också) min fru och jag
Den har flyt och intressanta detaljer
Är den till din fru
Själv har jag varit i Gambia fem gånger men aldrig i östafrika
Etiopier är ofta mycket vackra
2008-03-23

    Tro
Tack för resan =) Känner kaffedoften o ser alla vackra färger .
abessinska (s)katt !? Kunde det vara...
2008-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP