Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en tid för länge sedan var mycket annorlunda


I EN TID FÖR LÄNGE SEDAN

det är nyårsafton
i en tid för länge sedan
vinden tjuter där ute
termometern visar att
der är kallt 42 minusgrader

vi har stängt in oss i köket
med en vedspis som enda
värmekälla
barnen och jag lindar in oss i filtar
ljusen vi tänder är många

det är inte kallgrader inne
men det är kallt
mellan 9 och 10 plusgrader
vi eldar i spisen
den blir glödhet

någon gång måste
en av oss två vuxna gå ut
gå ut och se till djuren
så dom har det så bra
det bara går i kylan

vi har värmelampor
som brinner hela tiden
djuren har det varmare
än vad vi har det

det var i en tid för länge sedan
nu är det annorlunda
barnen har det bra
egna familjer och hus
ingen behöver linda in sig i filtar
när kylan gör sig påmind
som vi gjorde i en tid för länge sedan

så gnäller jag nu när värmen krånglar
jag är äldre nu ledvärk och rematism
gör sig påmind
men det jag upplevde i en tid
för länge sedan
den har etsat sig fast i mitt minne

anits 23 mars 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-03-23 16:32



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Så du har verkligen upplevt det där sibiriska traumat?
2008-03-23
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP