Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vattnet som skrämmer


VATTEN

stå vid en strandkant
se ut över en sjö
så vackert stilla och lugnt
samtidigt skrämmer mig vattnet

vattnet drar mig till sig
vill gå ut i det kalla vattnet
försvinna
känslan av skönhet och skräck
stå där se ut över vattnet
en blandning av lugn och rädsla

en gång för länge sedan
badade i en sjö
någon ville skrämma mig
mitt huvud trycktes ner under vattnet
jag var bara ett litet barn
rädslan för vatten började då

tycker om att sitta vid vattnet
drömma mig bort
samtidigt finns skräcken där
länge sedan jag badade i en sjö
eller havet
skräcken att vattnet får grepp om mig
gör att jag inte vågar

vill så gärna en gång
sitta på en klippa vid havet
se ut över horisonten
känslan av att
himmel och hav möts
en dröm som finns hos mig
en dag kanske den blir sann

anits 25 mars 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-03-25 10:06



Bookmark and Share


    sajo
Vatten har en speciell kraft. Jag tycker än idag inte om att sitta i en eka för jag tycker inte om att veta hur djupt det är. Men vatten ger en som du skriver lugnet. Tack för en härlig text.
2008-03-25

  Fånga dagen
Mycket vacker och stark text om både längtan och rädsla för havet

Anna-Karin
2008-03-25

  Larz Gustafsson VIP
vill så gärna en gång
sitta på en klippa vid havet
se ut över horisonten
känslan av att
himmel och hav möts
en dröm som finns hos mig
en dag kanske den blir sann

Jag delar denna fina dröm.
Vive le mere!
2008-03-25
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP