Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.youtube.com/watch?v=fofzrDD8IG8&feature=related Down in the park where the chant is death, death, death until the sun cries morning...


DESILLUSIONENS DECENNIUM

vad hände med johnny
jonas och jack?
de drog sig tillbaka
för drömmarna sprack
vad blev det av jenny
och johan och jill?
vad hände med den tid
som tycktes stå still?

desillusionens decennium
nederlagen begråts
gammalt faller i glömska
\"ungdomssynder\" förlåts
före detta rebeller
drar på munnen och ler
när man drar upp svunna tider
och alla upprorsmanér
den knutna näven har sänkts nu
man tar sig ej längre ton
ideal man har hyllat
förbyts i resignation
vi möts ibland och vi morsar
vi tänker på hur det var
men trots att vägarna korsas
så finns det ingenting kvar
låt mig få dela en tanke
en tanke född av vår Gud
stäng av din freestyle och andra
onödigt störande ljud
du skapades för ett syfte
Gud gjorde dig helt unik
där finns det verkliga lyftet
inte i flummig mystik

nu tänder jag nya bränder
nu trotsar jag alla trender
från alla håll kommer vittnesbörden
vi bärgar in den sista skörden
vissa sjunker ner i desillusionen
andra tar del i revolutionen
det finns en väg ut ur sysslolösheten
meningslösheten och rastlösheten
den leder bort från ogudaktigheten
och till frid redan här på planeten
du skrattar till när du hör Hans namn
men om du vill kan Han bli den hamn
dit din irrande båt får fly
Hans namn är Jesus
du blir som ny!

LARZ GUSTAFSSON 1993




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 316 gånger
Publicerad 2008-03-25 19:14



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Water off a duck\'s back, mate.
2008-03-26

  Christer Eriksson
jag tycker om hyllningen till jungfru maria över dina 45 senaste dikter..
2008-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP