Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att hitta tillbaka till mina rötter


JAG HAR HITTAT HEM

tänk att få vakna
se ut genam fönstret
se hur de blånande bergen
reser sig mot skyn
solen håller på att gå upp

en känsla inom mig säger
här vill jag bo
här blir jag kvar
nu är min flykt över

äntligen
efter många år av sökande
har jag hittat hem
hem till mina barndomsstigar
till naturen

här finns människorna
som alltid funnits
aldrig övergivit
dom är inte många
men dom finns kvar

här finns barn
barnbarnen
glädjespridarna
här finns kyrkan
dit min mormor tog mig

här finns allt jag behöver
nu är jag hemma
hemma efter alla år
så här blir jag kvar
mitt Dalarna
överger jag inte

anits 26 mars 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 336 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-03-26 07:57



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
En underbar och härlig dikt-skönt att hitta hem - i både inre och yttre bemärkelse.
Bravo!!!
2008-06-29

  wellness tina
Så rikt.
Skönt för dig.
Detta vill vi alla.

Kram
2008-06-18

  Sladjana Zubcevic
Jag hoppas att jag ska hitta hem som du min vän.
Vackert!
2008-05-19

  Mackan
vacker och tankeväckande poesi som inger mkt känsla

hemkomsten är dock inte så enkel för mig
letar fortfarande efter dess stigar och hoppas de ska föra mig hem
geografiskt är det lätt att finna sitt hem
men det bästa hem man kan ha bygger man inanför pannan

kram
2008-05-03

    ej medlem längre
Hela texten genomsyrar lugn och ro
att du håller på att finna harmoni i dig själv.
Bra!
2008-05-03

  friheten
Det är något extra med hemmet! Det är inte heller alla som hittar hem, när man väl gör det är man nog lycklig.
2008-04-25

    eva m h
Skön känsla att ha hittat hem! Grattis!
2008-03-26

  Larz Gustafsson VIP
Jag kan bara lyckönska dig och tillönska dig Guds rika välsignelse.
2008-03-26
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP