Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i sommar hoppas jag damerna kan han hålla sams särskilt en är grälsjukare än andra


LÖRDAG MORGON

sitter med en kopp kaffe
lyssnar på de lokala nyheterna
en stökig natt har det varit
med slagsmål fylla och bråk

när det i vårt lilla samhälle
händer så mycket bråk och elände
är det inte konstigt att det i världen
ser ut som det gör

för en tid sedan när jag hämtar
min tidning vid dörren
på första sidan läser jag en rubrik
MORD i .......
en annan gång läser jag
insats styrkan sänd till .......

undrar så vad som händer
är människorna inte längre
rädda om varandra
i vårt lilla hyreshus är det inte bättre
där var i somras
öppet krig mellan äldre damer

satt vid varsin uteplats
blängde på varann
i sommar hoppas jag
de kommer till insikt
kan sitta tillsammans
fika grilla ha ett socialt umgänge

att vi alla kan vara tillsammans
utan dessa blickar som kan döda
att det ser ut i världen som det gör
är inte alls underligt
när inte damer över åttio år
kan hålla sams
vad oenigheten handlar om
förstår inte vi som ser på

när sommaren äntligen är här
utemöblerna har kommit fram
då sitter vi tillsammans med alla
om dom fortfarande siiter var för sig
har min granne och jag
sagt till varann
i år sätter vi oss vid båda uteplatserna
lyssnar inte på henne
som är orsak till all osämja

anits 29 mars 2008









Fri vers av anits VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-29 09:05



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ibland är det bäst att slå dövörat till.
2008-03-29
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP