Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en termostat bytt i mitt badrum orsak till gnäll och bråk


EN VATTENLÄCKA

irriterande jobbig dryg
klagande gnällig är hon
min granne i våningen under

en vattenläcka i mitt badrum
det har låtit dropp dropp dropp
en längre tid
har inte sett varifrån det kommer
plötsligt en dag ser jag pölen
under min handdukstork
som värms upp av varmvatten

såg varifrån droppandet kom
termostaten
där var vattenläckan
vaktmästaren kom
bytte termostat
hjälpte mig också med andra
kranar som satt så hårt
var svårt för mig att vrida på

lördag kväll telefonen ringer
kollar inte vem som ringer
lyfter luren svarar
någon i andra änden viskar
hej det är jag
vem är jag känner igen rösten
den viskande rösten
tillhör min granne i våningen under

hon säger
vad gjorde vaktmästaren i ditt badrum
hon får till svar
bytte termostat på handdukstorken
jaha då är det därför det är kallt
i mitt badrum

jag har ringt vaktmästaren
han svara inte säger hon
elementen är kalla igen
jag lovar skicka sms till honom
gör det får svar direkt
kommer snart

vet att hon tjatar gnäller på allt
så fort han visar sig
är hon på honom
gnäller bråkar skäller
är allmänt otrevlig
med det beteendet
kommer hon ingenstans

anits 29 mars 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 392 gånger
Publicerad 2008-03-29 21:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
I sådana stunder prövas tålamodet, du ser ut att ha bestått provet.
2008-06-29

  LassO
Säg åt kärringen att ni hade sex i badkaret, då kanske hon tiger sen... ;=)
2008-03-30
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP