Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ibland känns allt så hopplöst undrar varför varför just jag


ENSAM ENSAMHET

jag sitter i min äldste sons hus jag ska vara hundvakt
husse och matte ska åka och se sonen spela bandycup
nu känner jag mig fri behöver inte tänka på gnälliga grannar
kan lyssna på min musik utan att någon klagar en härlig
frihetskänsla

det sorgsna finns ändå kvar inom mig längtar så förtvivlat
efter närhet gemenskap ensamheten tär på mig ensam
ensamhet är inte lika svår som att vara ensam när man är
två tårararna finns hos mig vet inte hur jag ska förhålla mig
till allt och alla

ska jag visa hur ledsen jag är eller låtsas som ingenting
känner inom mig att jag måste berätta hur jag mår om
klumpen i bröstet som kommer och går
hur jag ibland vantrivs med tillvaron lägenheten livet som
det blivit varför allt som hänt hänt varför just jag drabbats
så hårt

ibland försvinner tron den vill jag inte förlora så alla veckans
dagar kämpar jag för att behålla den försvinner Gudstron
då vet jag inte vad som händer kärleken till barn och barnbarn
gör att det i hjärtat och själen känns lite lättare tänker på dom
mår jag lite bättre

jag har en önskan en förhoppning att innan allt är slut få vara
riktigt lycklig uppleva verklig kärlek inte behöva känna mig som
hushållerska billig arbetskraft och älskarinna

anits 3 november 2007




Fri vers av anits VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-30 15:40



Bookmark and Share


  Ronny Berk
en ensamhetens och hoppläshetens känsla så väl beskrivet i den texten...mellan raderna kan läsas förhoppningar och tilltroende...
2008-04-01
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP