Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dom är många frågorna varför var jag inget värd


MAMMA SÅG DU INTE

mamma visste du inte
kände du inte till
anande du inte något
du gjorde ingenting
hjälpte mig inte

hörde era röster ibland
höga ilskna röster
när ni trodde jag inte hörde
försökte att inte lyssna
men jag hörde er

varför gjorde du ingenting
jag var också din dotter
såg du aldrig min litenhet
min rädsla vanmakt

mamma såg du aldrig
hur ensam jag var
nästan alltid var jag ensam
undrade du aldrig varför
varför jag din dotter
var så ensam

min syster din andra dotter
fick allt hon pekade på
hörde andra säga
hur söt hon var charmerande
medan jag var liten
ful trulig ingenting var jag

har många gånger undrat
varför varför varför
jag inget var värd
du gav mig aldrig en kram
visade mig inte att jag dög

har försökt förstå
kan inte hur jag än försöker
många gånger nar ni hälsade
på hos farfar stannade jag hos
mormor det gjorde mig inget

när ni sedan kom hem
hade mina syskon fått saker
ni hade köpt något till dom
när ni var hos farfar
minns en gång jag frågade
jag då vad får jag
svaret jag fick var
du har fått vara hos mormor

mormor var jag ofta hos
det var inget nytt för mig
mamma vad var det för fel på mig
din sista tid i livet ville du inte se mig
du pratade inte med mig
har många gånger undrat varför


kanske var de ditt samvete
ditt dåliga samvete
som kom i kapp dig
många är frågorna som aldrig
får svar
mamma varför hjälpte du mig inte


anits 31 mars 2008











Fri vers av anits VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-31 07:30



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vilken fruktansvärt berörande text!
2008-10-13

  Ronny Berk
en så berörande text om längtan och saknad; en fråga som gråter...
2008-03-31

  Fånga dagen
Oj vad sorgligt jag vet inte vad jag
ska säga du kanske behöver hjälp att bearbeta den här sorgen
Kom ihåg att du är värdefull

Kramar
2008-03-31

  Larz Gustafsson VIP
Nu, Stina är det dags för gottgörelse för allt vad gräshoppor, gräsgnagare och gräsbitare förstört.
Upprättelsens tid är inne.
Evangelium borgar för detta.
2008-03-31

  LassO
jobbigt ruskigt
2008-03-31
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP