Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
växter naturens låkande


ÄLSKADE ORKIDEER

efter en händelserik dag
glömdes det kvar hos mig brev
viktiga brev som skulle postas
hade själv ett brev jag ville ha
postat i dag
regnet öste ner
jag tog bilen till postlådan

ville gärna tagit en promenad
det regnade för mycket
men med bilens hjälp
hamnade jag i handelsträdgården
var det bilen var det jag
som körde svängde
för att komma dit

det var nog jag
ofta när jag är trött ledsen
inte på bra humör
så hamnar jag där
i handelsträdgården

ska inte köpa något
bara titta lukta känna
jag vet det blir alltid något
i dag blev det en vacker orkide
en liten med gula stora blommor
massor med knoppar är det

så i mitt köksfönster står nu
sex stycken orkideer i olika färger
blommor är för mig ett stort nöje terapi
allt som har med naturen växter
och djur ger mig lugn ger mig ro
sinnesfrid

anits 31 mars 2008





Fri vers av anits VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-31 20:03



Bookmark and Share


    sajo
Blommor är verkligen rehabilitering för kropp och själ. Bra skrivet.
2008-04-01

  Ronny Berk
så blomstrande i språket den orkideea hyllningen beskrives... texten berättar vältänkt om naturens läkande krafter... ...detta med den självstyrande bilen verkar intressant tilltalande...
2008-04-01

  Fånga dagen
åh så härligt med orkideer jag har4 st i köket varav en blommar nu skulle vilja ha en ovanlig färg
Jag målade en tavla med orkideer för ett tag sen

Anna-Karin
2008-03-31

  Larz Gustafsson VIP
Blommor betyder mycket för trevnaden.
Huvudsaken att man inte har lupiner. Då kan Dennis Moore dyka upp...
2008-03-31
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP