Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vederkvickelse

 

Våren kom idag med själva Livet

svepte undan mörkret vid min dörr

vinterns dystra väsen undergivet

äntligt bjöd vår Jordegård farväl

 

Göken gal förunderlig är sången

griper hjärtat såsom aldrig förr

fjäriln vingad skön i soluppgången

väcker åter hoppet i min själ

 

Härlig är den varma västanvinden

dansar fram som sagornas sylfid

smeker ack så lustfyllt över kinden

viskar mig den fagra blomstringstid

 

Bs-08

 

 

 

 




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 628 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2008-04-01 12:58



Bookmark and Share


  Thommy
Ååå, vilken trevlig vårdikt, kände riktigt västanvinden.
2008-04-03

  Markattan
Kan bara hålla med nedanstående, det här är en härlig och vederkvickande vårvisa.
2008-04-03

  Erik L
Riktigt fin liten vårvisa/dikt. Känns ju väldigt passande att läsa en sådan vacker vårdag som denna.
2008-04-02

    Maria Malm
Riktigt fin är vårens hyllning
ger min dag en ren förgyllning
2008-04-02

    © Birgitta Wäppling VIP
Fin dikt som sprider vårkänslor.
2008-04-01

  Yvonne
Fantastisk hyllning till våren. Otroligt bra. Bokmärks och applåderas.
2008-04-01

  Yvonne
Fantastisk hyllning till våren. Otroligt bra. Bokmärks och applåderas.
2008-04-01

    ej medlem längre
Härligt poetat om våren!:)))
2008-04-01

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Å det spritter i kroppen :-)
2008-04-01

  Carola Zettergren
Mmmm härlig poesi!!!
jag såg också en fjäril
i dag..en orange en!!!!
2008-04-01

  Ewa-Britt Nilson VIP
Sång och glada toner
Du ger våra vårvisoner
ännu flera vibrationer!!!
********************
2008-04-01

  Fredrik Stillesjö
Hej Bodil!

Ställer mig mitt i orden och njuter! Tänk att få höra göken! Hälsar vännen Fredrik
2008-04-01

  aol
underbart vårigt vacker gick rakt till hjärtat
borta är snöröken jag så min älsklingsfågel i går
sädesärlan gud så vacker den är tack bodil
jag blir så glad så din dikt blir ett bokmärke
2008-04-01

  Daniel_78 VIP
amen
2008-04-01

  Betlehemsstjärnan VIP
Underbar..och jag liksom skuttar till av glädje när jag läser. Men blir samtidigt stilla för diktens underbara rim och undersköna känsla. Bokmärkes!! Tack för en vacker läsning/B
2008-04-01

  Larz Gustafsson VIP
Vårligt vackert, Bodil.

Hugsvalelse.
2008-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg