Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JAG GLÖMMER DIG ALDRIG

jag glömmer dig aldrig
du gjorde mig besviken
det är länge sedan nu
jag hjälpte till i din kyrka
du ingav förtroende

församlings präst var du
jag behövde stöd och hjälp
det var du bra på om du
fick säga det själv

du ville hjälpa mig i min
svåra situation med en
jobbig skilsmässa vi
pratade om många svåra
saker du fick mitt förtroende

men hjälpte du mig? nej,du
gav mig ångest ofta var jag
upprörd efter våra samtal
mådde bara sämre så jag
sa stopp det här är inte rätt

tror du blev förödmjukad
när jag sa stopp hörde
saker på byn om mig sånt
jag berättat för dig i förtroende
och med din tystnadsplikt

det var obehagligt vad hade
du mer berättat en gång efter
en Gudstjänst sa du till mig
ser att du inte mår bra gå du
hem ta ett glas vin eller två
så kommer du att må bättre

jag bara stirrade på dig
hos mig fanns inget vin
vad hade blivit bättre av det
sen när jag trodde mig hittat
mannen i mitt liv då kom du
en dag inrusande sprang
igenom min lägenhet undrade
var är mannen han var inte
hos mig utan hemma hos sig
det som skulle bli mitt nya hem

det du sa till mig när du gick
är ord jag aldrig glömmer och
att du som präst kunde säga
något sådant har jag ingen
förståelse för du säger till
mig då får jag önska dig all
olycka i världen de orden har
följt mig sedan dess

orden gjorde så ont så ont
hur kunde du som var präst
säga sådana ord att det blivit
som det blivit för mig vet du
om det dig försöker jag glömma
en sak vet jag du är inte präst
längre det hände visst något
du fick sluta ditt prästämbete

anits 4 april 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 268 gånger
Publicerad 2008-04-04 23:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP