Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i morgon är en annan dag med hopp att må bättre


DRÖMMAR NÄR NATTEN NÄRMAR SIG

en dag i april
är snart till ända
det är kväll
natten närmar sig

hoppas på en natt
med god sömn
ingen värk

tänk att kunna
få vakna utvilad
må bra i själen

tänka positiva tanker
slippa allt det mörka

när jag sitter här
skriver tänker
trivs här i rummet

med alla böcker
omkring mig

böckerna hör ihop
med mig jag hör ihop
med mina böcker

har hellre en bok
i min hand än burk
öl

så var det länge
tjat bråk om böcker
mitt läsande

men en burk öl
i handen ständigt
jämt sa jag något
då-----------

har det bra på så vis
inget bråk inget gnat
inget tjat om böcker

slipper tomma burkar
både här och där

läsa en stund innan
lampan släcks är en
skön känsla

numera släcker jag
min lampa själv

läser så länge jag vill
ingen som tjatar om
mig och mina böcker

sitter här känner doften
från min underbar blomma
visst har jag det bra

men längtan efter någon
efter handen som vill
hålla min hand i sin

den finns har funnits
länge kommer alltid att
finnas hos mig en dröm
som är så stor så stor

anits 9 april 2008






Fri vers av anits VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-09 23:01



Bookmark and Share


  Fredrik Stillesjö
Hej anits!

Hoppas att drömmarna var goda. Jag tror det var Erland Josephsson som sa att böckerna räddat hans liv flera gånger när \"den svarta hunden\" (enligt Winston Churchill) nosat vid trappuppgången... Hälsar vännen Fredrik
2008-04-10

  Elaine.S VIP
Känner igen det där med böckerna, de som är som en prydnad som man har nytta av . Önskar dig en god natts sömn när det blir dags
2008-04-09
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP