Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett foto från förr


FOTOT

jag har ett foto i min hand
ett foto på oss syskon
det är sommar

vi står på en äng
en äng full av blommor
prästkragarna är många

det är ett vackert foto
en vacker sommarbild

ser på fotot min blick
stirrande ner i marken
som på alla bandomens
bilder

mina syskon ler in
i kameran medan
jag inte vill vara med
är den känsla jag får
när sitter ser på fotot

redan där syns mitt
utanförskap varför
blev det så alla dessa
frågor som jag aldrig
någonsin får svar på

fotot visar en vacker
sommarbild vi barn
fin klädda kanske ett
foto som visar att
sommar lovet börjar

ser på fotot egentligen
är vi för små för att ha
börjat skolan

hittade fotot i mitt
förråd bland saker
som fortfarande låg
i sin kartong

ett minne från en tid
för länge sedan

min undran finns när
jag ser på fotot varför
så ledsen varför syns
det aldrig ett leende
i mina ögon

anits 11 april 2008










Fri vers av anits VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-04-11 17:47



Bookmark and Share


  Gunilla VIP
Hm. Svårt att se.
Svårt att minnas.
Kanske att det
kommer glimtvis fram
i takt med dikters
tillblivelser....
2008-04-12
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP