Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dagdrömma ett sätt att glömma


NÄR JAG BLUNDAR

När jag blundar
ser jag vackra ting
inte bara svart och
vitt

När jag blundar
ser jag solen,månen
ser stjärnorna som
tindrar så vackert

När jag blundar
kan jag se när
jag som litet barn
fann den första
tussilagon

När jag blundar
minns jag backen
där blåsipprna
växte

När jag blundar
kan jag se alla
blåsipporna hur
förundrad jag var
över allt det blåa

När jag blundar minns
jag allt som var vackert
platsen med liljekonvaljer

Där jag dan före examen
plockade en stor bukett
för at ha på min bänk
sista dagen på läsåret

När jag blundar
minns jag den stora
buketten med alla våra
liljekonvaljer som vi gav
till vår fröken

När jag blundar kan jag
minnas hur rörd hon var
när hon stod med den stora
buketten av liljekonvaljer
alla våra samlade till en
enda stor bukett

När jag blundar
kan jag se en vackert
blommande äng med
tusentals blommor i alla
dess färger

När jag blundar
kan jag se bryggan
där den låg nere vid sjön
sjön jag var så rädd för

Vet att den ligger kvar
några bräder har bytts
men den ligger där i
strandkanten såg den
en gång när jag gick
förbi

När jag blundar
ser jag den första
skira grönskan så ljust
så vackert

När jag blundar
ser jag dig hur du
tar min hand vi går på
ängen andas in alla
naturens dofter

Du ser på mig ler
ser hur mitt leende
spricker upp när jag
ser på dig

Det är när jag blundar
som allt det vackra
kommer till mig

Öppnar mina ögon
ser ut i rummet
allt är som vanligt

Har suttit och dagdrömt
en stund drömt mig bort
från all olust alla mörka
tankar

Kanske är det dagdrömma
jag ska göra lite oftare

anits 13 april 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 244 gånger
Publicerad 2008-04-13 13:58



Bookmark and Share


  LassO
Dröm, det är en härlig upplevelse...
2008-04-13

  Elaine.S VIP
Vilken fin läsning du bjöd på här. Känner doften av Liljekonvalj.
Dagdrömma kan verkligen bjuda på en vacker stund
2008-04-13

  stefan.g
Riktigt, riktigt bra skriven! Tack för läsningen.....
2008-04-13
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP