Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
när barnen sitter tystare lugnare än vuxna


I KYRKAN

I går till kyrkan jag gick
som alltid på väg till dit hus
mina steg så lätta dom var

En fin Gudstjänst det var
Gudstjänst med stora och
små

Flickören så vackra sånger
de sjöng en musikal om
vägen hem de framförde
så vackert så känslomässigt

Alla barn som där bredvid sina
föräldrar satt så andäktigt stilla
de följde med allt som hände

I bänken där jag funnit min plats
kom ni ett föräldrapar satte er
bredvid mig ni satt där så lugnt
småpratande med varann i vår
bänkrad blev det snart fullt

Gudstjänsten tog sin början
det var då du började vrida
vända dig öppna och slå igen
psalmboken högt och ljudligt

Mannen i ditt sällskap sa till
dig flera gånger att sitta still
inte ett dugg det hjälpte

Hörde dig säga är det inte slut
snart då hade Gudstjänsten
nyss börjat

Tänkte kännde inom mig varför
följde du med när allt var slut
fick du bråttom ville fort ut stod
där skyndade på ditt barn som
i flickören sjöng

Hörde din man säga ska vi inte
följa med och äta hörde inte ditt
svar så bråttom du hade

Alltid när Gudstjänst med stora
och små så avslutas dagen med
kyrklunch för alla som vill samlas
till genmenskap och småprat

Många är vi som går dit en stund
för att dela en måltid slippa sitta
ensam hemma mycket trevligt
är det

En husmor finns där som tillagar
soppan och alltid smakar den så
underbart

Men du som hade så bråttom
ut ur vår kyrka fanns inte där
undrande tänkte kanske ditt
barn velat följa sina kompisar
undrar så hur du tänkte

Det är inte mitt bekymmer
en trevlig stund hade jag där
länge satt jag kvar det finns
så många tankar ord att dela
glad jag är att ni finns ni som
arbetar i vår församling

anits 14 april 2008






Fri vers av anits VIP
Läst 215 gånger
Publicerad 2008-04-14 11:24



Bookmark and Share


  LassO
En del går nog till kyrkan för att det ska synas... inte så kul för dom om deras skäl (själ?) synas...
2008-04-14

  Larz Gustafsson VIP
Människor som stör skall näpsas.
Vi är alldeles för flata i Sverige.
2008-04-14
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP